Tuesday, 19 June 2012

Nak...Tapi Taknak..

Salam and great day to all,

Byk entry yg still in the draft...bila nak cont abeskan entry tu pon ntah la...entry yg lama x siap lagi, dah klua entry ni... =.=

Forget it!

I just wanna share something..Obviously, I AM SO BERBELAH BAHAGI now... =.=

Previously, I did applied on something, but yet to have it...and now, so called almost get it, but my inner self doubt on it and I felt like 'Owh pls, I dont want it!'...

Kenapa eh manusia mcm ni? Termasuk la Syerra sndiri.. =.=

Dulu Syerra nak sgt! I was so desperate to have it! but now, when they call me, and chit chat with me..explain the real nature of it, and might have it for me, suddenly rasa mcm taknak pulak...adoiyaii kenapa ni Syerra? kenapa mcm ni? kenapa??

C'mon Syerra...
Takkanlah baru digertak sikit macam tu kau dah nak surrender?? Kau belum pon lagi mencuba nya...Dulu beriya nak sgt, bila dah nak dapat, ko was2 and taknak pulak...ape ni??? =.= SIYESLY, NO IDEA!

Dulu kau tak macam ni...dulu kau la yg terkenal dengan RARE tu...dulu kau la yg no 1st skali nak try or nak buat mende2 yg org lain taknak or tak buat! skrg ape sudah jadi?? KECUT??

Tapi tu DULU...Dulu is dulu...Sekarang is sekarang!!

Ingat lagi tak ape niat kau dulu? sblm kau apply? time ko desperate sgt2 menjaja kehulu kehilir...? =.= Skrg bila dah ada peluang, kenapa tak grab?? kenapa nak lepaskan?? HOMAIGOD! what are you syerra??

=.= SIYESLY, NO IDEA again.. =.=

Syerra nak! tapi...Syerra taknak! =.=L

I'm a looser now!

c'mon Syerra,
Tuhan takkan menjadi kan sesuatu perkara tu tanpa sebab...Walau kau taknak, tapi takdir menentukan, jadi maksudnya msti ada sebab kenapa Tuhan dah aturkan perjalanan hidup kau mcm ni...betul?

Syerra, percayalah kepada Qada' dan Qadar,
Andai apa yang pernah kau minta, apa yang pernah kau niatkan, dan apa yg pernah kau nazarkan menjadi kenyataan, terimalah segalanya dengan redha dan pasrah...Jangan pesong kan niat kau diawal mula2 kau meminta pada Tuhan...

Jgn sebab gertakan kecil yang tak seberapa itu, kau jadi Kecut dan Takut untuk mengharunginya...Ingatlah, andai ia milikmu, pasti ada hikmah...Tuhan tahu apa yang terbaik buat dirimu...

I know, SWEETY slalu ada dlm diri dan hatiku tatkala aku memerlukan seorang teman utk berbicara..dia sentiasa memberikan jalan terbaik buatku walau kadang2 diriku sndiri memberontak tak mahu ikot segala nasihatnya... =.= I'm a looser again!

kadang2, bende yg kita mintak sgt2, tak dpt...bende yg kita x mintak pulak dapat...kan?? =.= Kenapa eh??

My situation:
Nak sgt--->hampir dapat---->rase tak best--->tros taknak---->tiba2 Tuhan kasi, n dapat pulak!----> =.=

syerra patut bersyukur..right? I know...

I admit, maybe I'm too afraid to take the challenge... =.=

C'mon Syerra,
go and get it..! and Grab it!!

Okay... Kun Fayya Kun... Jadi maka jadi lah ia....btol?

Andai ia milikku...atau bukan milikku  kelak, pasti ade hikmah disebaliknya...
Walaupon digertak sebegitu, harap2 aku kuat! ^_^

Nawaitu kene ikhlas....
Ape yg pernah aku niatkan dulu, Insyaallah tuhan akan tolong...
Sekarang Syerra minta pada diri sdri, jgn pesongkan niat itu!! aminnnn.....

till then,
Take Care

3 comments:

  1. Brand department kt PDB...td bru g chit chat session...n blom cnfirm dpt lg...

    ReplyDelete